30 éve világsiker

„Pontosan 30 évvel ezelőtt történt, hogy felhívtak a Billboard-tól: a More Than Words című dalunk a toplisták legtetejére kapaszkodott, letaszítva Mariah Carey-t az első helyről. Hihetetlen utazáson vagyunk azóta is, és még mindig toljuk.”– írja Nuno Bettencourt közösségi oldalán.

Az elmúlt hónapokban számos izgalmas találkozónk volt már különböző kiadókkal, – folytatja – hogy otthont találjunk a közelgő Extreme albumunknak. Nagyszerű évforduló lesz ez az év, hiszen egy teljesen új lemezt oszthatunk meg a világgal, különösen türelmes és türelmetlen rajongóinkkal.

„Az album készen van és a szerződéshez a tinta is elő van már készítve … Ez persze egy közelgő turnét is jelent. Ugyhogy izgatottak vagyunk.”  – zárja a sorokat Nuno.

Valóban, a kritikusok által „vegytiszta gitárballadának” címkézett, óriási világsikernek örvendő More Than Words tette fel az Extreme zenekart a mainstream térképére. A gitáros-világban persze köztudott, hogy ez a nóta igazából egy trójai faló: az Extreme II: Pornograffitti című lemez kiváló rockdalait, de kiváltképp Nuno felsőkategóriás, egyedi kísérő- és szólógitározását juttatta el az átlag-zenefogyasztók füleihez.

A dal persze ettől függetlenül is egy pompás szerzemény, remek gitárjátékkal és énekléssel. Vájt fülekkel várjuk a következő albumot is.