A dobozba zárt gitár esete

Jim Root Slipknot-gitáros (a zenekarban #4) a napokban az Instagramon csigázta fel rajongói érdeklődését a rendberakott gitárszobájáról megosztott fotóval, amelyhez a következőket írta: „Kicsit takarítottam a gitárszobában. Posztolok majd néhány fotót érdekes gityókról.” A folytatásban a közismert „Fender-drukker” Root egy fehér, Explorer-stílusú Jackson Kelly-, majd több Jackson-, ESP-, illetve egy-egy Tomahawk Strat- és Gibson LP Junior fotóját tette közzé.

Ám az igazi csavar a Gibson Custom Shopból érkezett, tíz éve felbontatlan csomag formájában érkezett, az alábbi szöveggel: „10 év. Nem vettem észre, hogy a sorozatszáma 000004. A postázás dátuma 2010 májusa, tehát most van a tizedik évfordulója…ez elég nyomós ok, hogy kibontsam, nem? Jaj. Várj. 2021-et írunk. De 2020 kibaszottul nem számít. Szóval marad a tíz év. De nem hiszem, hogy kicsomagolom. Szeretem ezt a játékot. Szeretem annak a gitárnak a titokzatosságát…Elrejtve, az eredeti csomagolásában. Lehet a legjobb gitár lenne, amin valaha játszottam. Lehet a legjobb hangzású. Meglehet benne „AZ” a dolog. Vagy nem. Lehet csupán egy Silverburst Firebird. Lehet, sosem tudom meg”.

Vajon Jim Root kibontja a dobozt? A Slipknot hatodik, We Are Not Your Kind címmel 2019 augusztusában, a Roadrunner gondozásában kiadott lemezének turnéja a tervek szerint június 21-én, Monterrey-ben startol. Bukarestben július 21-én, a Romexponál zúzzák le a hallójáratokat a nu metal koronázatlan királyai.

Fotók: Jim Root a színpadon: Katja Ogrin; Gibson-doboz: Instagram