A Fostextől az új szólólemezig

Reb Beachnek a Winger és a Whitesnake közötti lavírozás mellett tavaly arra is jutott ideje, hogy elkészítse második igazi szólólemezét, a tíz instrumentális dalt tartalmazó A View From The Inside-ot. Hogy miért a második „igazi”? Mert, bár 1993-ban piacra dobta a The Fusion Demos-kiadványt, az igazi album, csupán a korai „csináld magad”-évek termésének gyűjteménye, és a Pittsburgh-i gitárvirtuóz 2001-es Masquerade című lemeze számít az első szólólemezének.

A fentiek ellenére az 1993-as dalgyűjtemény igen komoly eladásokat produkál az iTunes-on. „Hihetetlen, ám sokaknak ez a kedvencük. Közben meg az egyik dalt egy négysávos Fostex kazettás magnóval rögzítettem…Igazából még kölyök voltam, amikor azt a cuccot felvettem. Van, aki a gyatra hangzásra panaszkodik, jogosan, hiszen sok az alapzaj. De tudod mit? Van, aki hallani akarta azokat a dalokat, így hát nem tartottam tovább a fiókban. A lehető legtöbbet szeretnék megosztani magamból…Hú, ez kissé hülyén hangzik”.

Ami a tavaly novemberben megjelent A View From The Inside-ot illeti, azon nem kevesebb, mint tíz évig dolgozott Reb. „Valószínű, ha a Covid-járvány nem üt be, nem készült volna el a lemez, hiszen a Wingerrel és a Whitesnake-kel is turnéink lettek volna. Ám így Kip Winger szólt rám, miért nem rázom már gatyába azokat a majdnem kész dalokat, amelyekkel évek óta szöszölök, így ezt tettem. Olykor szükségem van egy-egy seggberúgásra az előrelendüléshez”.

A tavaly novemberben a Frontiers Records gondozásában megjelent lemezről hamarosan lemezkritikát olvashatnak blogunkon.

Fotó: imdb.com