A Gibson lepacsizott Beatoval

Valószínűsíthető, hogy ha egy gitáros/zenész 2+ millió feliratkozóval futatt youtube csatornát közérthető és változatos tartalommal úgy, hogy az illető több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a stúdió-/session-gitározás és gitároktatás területén, de rálátása van az (amerikai) zeneipar produceri/üzleti oldalára is, otthonosan mozog szinte minden menő műfajban, és mondjuk Satriani vagy Vai telszáma is megvan neki, szóval ha mindezek fennállnak, akkor előbb-utóbb megkeresi őt egy hangszergyártó hogy nem szeretne-e testre szabott, névre szóló hangszert magának.

Rick Beato youtuber/gitárguru a napokban jelentette be, gyártósorra került a nevével szignózott Gibson LP Special gitár, Pelham Blue színben.

„Körülbelül egy éve keresett meg jó barátom, Cezar [Cezar Gueikian, a Gibson brand-elnöke] azzal a kérdéssel, ha lehetne egy aláírt gitárom, mi lenne az? Annyit mondtam, Les Paul Special DC-t szeretnék, a sárga gitáromhoz hasonlót. Néhány héttel később a Gibson endorsere lettem.”

A most megjelent vezérmodell (fotó) után a nyáron a boltokba is kerülhet a hathúros, amelynek pontos specifikációira viszont úgy tűnik, még várni kell.

„A gitáreladásokból származó összes bevételt egy zenei jótékonysági szervezetnek fogom felajánlani, amelyről később beszélek majd, amint közelebb kerülünk a piaci megjelenéshez. És amint megkapom az első gitárt, természetesen bemutatom majd a csatornámon” – mondja.

Íme egy random videó a Beato-csatorna egyik sikeres sorozatából, a „mitől nagyszerű ez a dal”-ból:

fotó: youtube