A gitárhős esete a grunge-dzsal

A Whitesnake-gitáros Joel Hoekstra a közelmúltban egyebek mellett a kezdetekről nyilatkozott a Sonic Perspectives-nek. „`90 vagy `91 körül a Guitar Institution Technology-re (GIT) jártam. Nagyon fiatal voltam még, konkrét cél nélkül, ám tudat alatt ott volt, hogy sztár leszek, Hollywoodba megyek, meg ilyenek. Aztán, ahogy kikerültem a GIT-padjaiból, berobbant a Nirvana a Smells Like Teen Spirittel, és lőttek az álmaimnak”, fejtette ki.

Hozzátette, a grunge divatnak ezzel együtt komoly pozitív hozadéka volt számára. „Rá voltam utalva, hogy a gitározásomból megéljek, így rengeteg különféle stílusban meg kellett tanulnom játszani. Egy érdekes ösvényre kerültem így, amely különféle rockbandákon, színházi produkciókon át elvezetett oda, ahol ma tartok. A csúcsokat a Night Ranger és a Trans Siberian Orchestra (TSO) jelentette, de az összes lépésnek megvolt a maga jelentősége. Például a Rock Of Ages musicalből az út a TSO-ba, míg a Night Rangerből a Whitesnake-be vezetett. Aztán a Whitesnake miatt kerültem Cher mellé”, sorolta.

A Whitesnake február 19-én dobja piacra Blues című válogatáslemezét, míg a Hoekstra szólócsapata, a Joel Hoekstra`13 következő lemeze, a Running Games február 12-én jelenik meg Frontiers Records gondozásában.

Fotó: mastersradio.com