A shredder meglepetés-kedvence

Vinnie Moore shredmesterre 1986-os Mind’s Eye című instrumentális lemezének köszönhetően kapták fel fejüket az instrumentális gitárzenék kedvelői, és hősünk azóta nemcsak igen sikeres szólópályát futott be, hanem 2004-től a hard rock-legenda UFO sorait is erősíti.

A Delaware állambeli New Castle-ből származó gitáróriás a minap az alábbi bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán: „Nemrég játszottam fel gitárokat a Cleopatra Records gondozásában megjelenő Pink Floyd Animals-tribute lemezre. A DOGS című dal összes gitársávját rögzítettem. 17 perc, és RENGETEG gitárrész…7 napot töltöttem a Floyd világában. Az Animals mindig egyik kedvenc lemezem volt, Gilmour meg egyik kedvenc gitárosom. Örülök, hogy ezt megtehettem.” Vinnie hozzáteszi, az Animals mellett a Wish You Were Here a másik kedvenc Pink Floyd-lemeze.

A fenti bejegyzésre annak tükrében kaptam fel a fejem, hogy még emlékszem, amikor Alice Cooper Hey Stopid (1991) albuma környékén hősünk rövid ideig a horror-rock koronázatlan királyának zenekarában játszott, majd amikor Alice-t Vinnie távozásának okáról kérdezték, azt mondta: „Minduntalan tekert, miközben én rock and roll gitározást szerettem volna hallani. Kértem, legalább annyira lassítsa be a játékát, hogy az egyes hangokat kivehessem, ám Vinie képtelen volt erre.” Még mondja valaki, hogy az emberek nem változnak…

A többek között Rudy Sarzo basszerlegenda és Jordan Rudess billentyűvarázsló vendégjátékával színesített Soul Shifter, Vinnie Moore legutóbbi szólólemeze 2019-ben jelent meg.

Fotó: loudersound.com

1 thought on “A shredder meglepetés-kedvence”

  1. Pingback: 2stepfather

Comments are closed.