A thrasher könnyei

Gary Holt, az Exodus hathúrgyilkoló alapítója, aki főbandáját hanyagolva 2011 és 2019 között a Slayerben a 2013-ban elhunyt Jeff Hannemant helyettesítette, majd a zenekar utolsó, Repentless című lemezén (2015), és a 2019-ben véget ért búcsúturnéján gitározott, a Scars and Guitars podcasten a thrashlegenda búcsúturnéjáról így vélekedett.

– Az óriási tömeg, emely eljött az egyes koncertekre, főként az utolsó két helyszínre, igazán lenyűgöző volt. És rendkívül megható. Patakzottak a könnyek a záró dal (Angel of Death) közben, és ez igazán hihetetlen volt. Hiszen ki játssza úgy az Angel of Death kőkemény riffjeit, hogy közben keserű könnyeit nyeli vissza? Megindító élmény volt, életem egyik legcsodálatosabb része”, nyilatkozta a riffkirály.

Ami a Slayer esetleges visszatérését illeti, Holt mester így vélekedik a dologról. „Hát, ezt kétlem. Tudomásom szerint ez sosem történik meg. Ugyanakkor nem tudhatom biztosan. Talán egy nap valaki annyi pénzt ajánl fel, ami miatt hajlandóak felülbírálni a korábbi döntést. De a zenekar a csúcson, méltóképpen vonult vissza, miért kellene ezt elszarni? Mindenképp túlléptük már a Mötley Crüe visszavonulását. Úgy értem, a Covid miatt az ő visszatérésük még várat picit magára, de alig egy évükbe telt, hogy meggondolják magukat „végleges búcsújukat” illetően”, zárta le egy poénnal a témát Gary.

Az Exodus Persona Non Grata című, tizenegyedik stúdióalbuma november 19-én jelenik meg a Nuclear Blast Records gondozásában.

Fotó: www.wearethepit.com