Aki egyetlen hangból felismerhető

A Taylor Momsen énekesnő vezette The Pretty Reckless poszt-grunge banda tegnap piacra dobott Death by Rock And Roll című legújabb, negyedik albumát a Kim Thayil Soundgarden-gitárossal és Matt Cameron dobossal rögzített Only Love Can Save Me Now klipje volt hivatott felvezetni, melyet nem egészen egy nap alatt több mint 23 ezren néztek meg a Youtube-on. A 2010-ben a Rolling Stone magazin által minden idők legnagyobb 100 gitárosa egyikeként kikiáltott Thayil rögtön az első gitárhanggal bebizonyítja, megérdemli a felettébb megtisztelő titulust, ugyanis minden egyes pendítése összetéveszthetetlenül thayilos, vagy ha úgy tetszik, `gardenes.

Momsen, aki 2019-ben játszott a Soundgardennel a banda 2017. május 18-án elhunyt énekese, Chris Cornellemlékére rendezett „all-star” tribute-koncerten (fotó), így nyilatkozott a Guitar World-nek a két Soundgarden-taggal való együttműködésről: „Azzal hívtam fel a srácokat, hogy »van ez a dal, amely értetek kiált. Ha nem jöttök feljátszani, megtesszük mi, de úgy fog szólni, mint egy Soundgarden-nyúlás.«” Miután a két élő legenda rábólintott, a zenekar Seattle-be repült a felvételekre. „A London Bridge stúdióban dolgoztunk, megannyi legendás album születésének helyszínén, elég csak a Soundgarden Louder Than Love-jára, vagy a Pearl Jam Ten-jére gondolni. Csodás volt látni, ahogy kicsit elméláztak a régi emlékeken, aztán, ahogy fokozatosan elnyerte végső formáját a dal. Óriásiak mindketten, bármihez hozzányúlnak, az nagyságrendekkel jobban szól. Kim egy mester, akinek senki sem léphet a nyomába”, lelkendezett az énekesnő.

A Death by Rock And Roll lemez And So It Went dalában a Rage Against The Machine hathúrosa, Tom Morello játszik vendégként.

Fotó: loudwire.com

1 thought on “Aki egyetlen hangból felismerhető”

  1. Pingback: Új Morello-cimbizés - PONTHATHÚR

Comments are closed.