Apró lépésekkel a fejlődés útján

Tosin Abasi, az Animals As Leaders nyolchúros bűvésze a The Session Panelnek egyebek mellett arról is beszélt, miért fejezte be az Ibanezzel való együttműködést, és indított saját brandet. „Hihetetlen hangszereket készítettek. Ám az a nyolchúros volt az első custom hangszerem, és igazából nem csináltak egyebet, mint szélesebb nyakat és két pluszhúrt raktak a szokásos hathúros modellre. Amikor megláttam, azonnal az eszembe ötlött, hogy »azért ennél többre lettetek volna képesek!« Úgy értem, ha már nyolchúrossá alakítasz egy gitárt, vannak bizonyos dizájnelemek, amivel játszadozhatsz, nem csak úgy simán hozzáadsz két húrt. Valami egyedi formát szerettem volna, és frusztráló volt slappelni egy szokványos alakú gitáron”, zsörtölt Tosin.

Így meggyőzte a gitárgyártót, hogy saját ötletei alapján készítsenek számára hangszert. „Azonban az Ibanez egy óriási vállalat, és a határidők nagyon kitolódtak. Minden alkatrészt másvalakivel gyártattak le, ezekre várni kellett, ezért úgy döntöttem, továbblépek”, summázott a nyolchúrbűvész.

A djent koronázatlan királya kezdő gitárosoknak is adott tanácsot. „Amikor a hangszert tanulod, ne bátortalanodj el attól, hogy vannak, akik sokkal jobban játszanak. A jobb ugyanis nagyon árnyalt kifejezés, vonatkozhat a gyorsaságra, a tiszta játékra, s mind így. Ezek szerintem nem annyira fontos dolgok, mint az, hogy elkezdj valami saját ízt hozzáadni a gitározásodhoz! Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy apró lépésekkel haladj, hiszen a neten található rengeteg információ könnyen »nyúlüregbe«” vezethet, összezavarhat. Például, ha egy apróságot kezdtél el gyakorolni, ne lyukadj ki mondjuk a magyaros mollnál. Legyen türelmed, kitartásod!”

Az Animals As Leaders legutóbb 2016-ban adott ki lemezt The Madness of Many címmel.

Fotó: guitar.com