Az eltűnt ihlet nyomában

Az Instagram-sztárként ismert Mateus Asato brazíliai születésű, Los Angelesben élő gitárosnak tele lett a hócipője. Letörölte Instagram-fiókját, a 27 éves virtuóz a miértet az időközben megszűntetett felületen fejtette ki. „Három hete nem gitároztam, és nem emlékszem, hogy valaha ennyi időt töltöttem volna távol az ihletforrásomtól. Legfurább az, hogy nem érzek késztetést arra, hogy kézbe vegyem a hangszert, hogy élvezzem a zene nyújtotta áldást. Nem szeretném a koronavírus-járványt okolni, ám tény, hogy elérkeztem egy olyan pontra, ahol az ihletem egyszerűen megszűnt.”

Az Instagrammal való szakítást illetően így nyilatkozott. „Befejezem a közösségi médiával való kapcsolatomat. Bár az Instagramnak örök hálával tartozom a karrierem kiépítésében nyújtott segítség miatt, úgy vélem, túlfeszítettem a húrt. Az Instagram óriási lehetőség a zenészek számára a biznisz fellendítése szempontjából, ám elveszettnek érzem magam a 15–60 másodperc hosszú videók ketrecében. (…) Szünetre van szükségem, ám bízom benne, hogy hamarosan visszatérek”, írta Mateus.

A kaliforniai Musical Institute-on végzett Asato Instagram-klipjeivel hívta fel magára a szakma figyelmét. Tori Kelly-vel és Jessie J-vel turnézott, Dél-Koreában és Szingapúrban tartott gitárklinikákat, de Bruno Mars zenekarában is lehetőséget kapott már. 2019-ben a Guitar Magazine az 50 legizgalmasabb fiatal gitáros egyikének nevezte. „Lelépése” előtt több mint egymillió követője volt az Instán.

Fotó: wallpapercave.com