Az érzékeny virtuóz

Az Alice Cooper koncertgitárosaként is ismert Nita Strauss a szebbik nem első Ibanez signature gitárral rendelkező képviselője, emellett 2018-ban Controlled Chaos címmel instrumentális szólólemeze is megjelent. Amint azonban a The Session Panelnek elmondta, karrierje nem mindig volt fenékig tejföl.

– Óriási szerencsém van Josh Villaltával, aki nemcsak a páromként támogat, hanem remek dobos és fantasztikus menedzser is. 2015 óta egyengeti a karrieremet, óriási terhet véve le a vállaimról. Korábban önmagam menedzsere voltam, e-maileket írtam, telefonáltam áldott nap, ám nem igazán vettek komolyan, rendesen kihasználtak. Egy művész számára fontos, hogy hozzáértő és megbízható személyek vegyék körül! – hangsúlyozta.

A Jiva Ibanez signature gitárról így nyilatkozott. „Már tíz éve Ibanez-művész voltam, amikor 2018-ban első női gitárosként elkészítették a saját signature modellemet. Steve Vai, Joe Satriani és Paul Gilbert is Ibanez művészek, szóval ez óriási megtiszteltetés számomra. Azóta már Yvette Young és Lari Basilio is erősíti a szebbik nem sorait az Ibanez-családban.

Apropó Steve Vai, a szőke hathúrvarázslónak vele kapcsolatban is vannak szép emlékei.

– A She Rocks díjkiosztó Inspire díját Steve-től vehettem át. Ez önmagában is óriás dolog, ám mindezt tetézte, hogy fogalmam sem volt minderről. A díjátadó előtt épp melegítettem, amikor Steve a fiával feltűnt a folyosón, ám azt mondta, csak lóg egy kicsit. Aztán amikor elérkezett a díjazás pillanata, mellettem termett a színpadon, és szép dolgokat mondott rólam. Nem hittem el, és fogalmam sem volt, hogyan gitározom ezek után, hiszen rettentően érzékeny vagyok. Aztán hangszert ragadtam, és könnyeimmel küszködve előadtam valamit. Meg sem néztem a felvételt, fogalmam sincs, hogyan játszottam. Teljesen a pillanat és az érzelmeim hatása alatt voltam. Nagyon érzékeny vagyok, állandóan bőgök, ám az az est csodálatos volt”, emlékezett Nita. Alább a blogunk nyitóoldalának hátteréül is szolgáló Alegria klipje látható.

Fotó: metalheadzone.com