Az idő mindent szebbé tesz

Richie Kotzen a Radio Forrestnek adott interjúban nemcsak Adrian Smith-szel közös lemezükről nyilatkozott, hanem egyebek mellett a Poisonban eltöltött időszakról is. A hathúrvarázsló 1991–1993 között erősítette az egykori glam rock óriást, és egy kitűnő albumot is írtak közösen, az 1993-ban kiadott Native Tongue-ot. Ez azonban már a grunge-érában volt, így a korábbi, több tízmilliós eladásoktól messze elmaradt a lemez sikere. Kotzent végül még abban az évben kirúgták a zenekarból, ám nem a szokásos zenei nézeteltérések miatt, hanem mert az illendőnél behatóbb ismeretséget kötött a dobos Rikki Rockett akkori menyasszonyával…

– Kölyökként, mindössze 21 évesen kerültem a zenekarba. Képzeld, milyen érzés volt egy olyan bandába belépni, amelyik korábban 20 millió lemezt adott el! Olyan volt, mintha egy kibaszott filmben lennék! Ma is úgy gondolom, egy tökös lemezt készítettünk, és amikor kijött a Stand dal (lásd alább, abban az időben Kotzen még pengetőt használt – szerk.), az MTV 20 percenként leadta. Ez kisebb csoda volt akkoriban, hiszen a legtöbb magunkfajta banda már az MTV közelébe sem jutott el, és a lemez is arany-státuszt ért el a grunge domnancia ellenére – emlékezett Kotzen.

Richie a korábbi bandatagokkal való viszontlátásról is nyilatkozott.

– Bobby Dall basszerrel röviddel a zenekarból való távozásom után a Rainbow-ban jót dumáltunk. Bret Michaels énekessel a Rock Fantasy Camp backstage-ében nagyon megörültünk egymásnak. C. C. DeVille gitárossal, akinek a helyére hívtak annak idején 2019-ben egy The Winery Dogs-koncerten futottunk össze, de a legvadabb a Rikki Rockettel való viszontlátás volt. Feleségem basszusgitáros, és egy alkalommal Rikkivel zenélt. Útban az öltöző felé hallottam, amint valaki a nevemet említi, és Rikki épp az mondta: »Leszarom, évek óta nem láttam a fickót, nem érdekel!« Beléptem az öltözőbe, üdvözöltem, kezet fogtunk, és ennyi volt – mondta Kotzen.

Adrian Smith (Iron Maiden) és Richie Kotzen közös lemeze március 26-án jelent meg.

Fotó: guitar.com