Az újságíró halála

Megdöbbenve olvastam, hogy “életének 58. évében, rövid, súlyos betegség után, kedden elhunyt Lénárd László zenei újságíró, a Hammerworld rockzenei magazin társalapító főszerkesztője, a hard rock és metal műfaj legnagyobb hazai szakértője.”

Ma gitáros-hír helyett előtte rovom le tiszteletem. Középiskolás korom óta olvasom a Metal Hammer Hungarica, illetve Hammerworld néven kiadott magazin kezdetben haveroktól kölcsönkapott, egy ideje azonban az újságosnál rendszeresen megvásárolt példányait. Csodáltam a két Lászlót azért, amit és ahogyan letettek hónapról hónapra az olvasók asztalára, bár egyszer a néhai LL-re megorroltam, amikor Steve Vai Sex and Religion lemezére a gitármágus szólói miatt adott 7-est 🙂 Ám ez semmit nem változtatott a korábbiakban leírtakon. Az már csak hab a tortán, hogy blogunkról is említést tett a Hammerworld FB-oldalán (ezért Uzseka Norbertet is köszönet illeti).

Részvétem a családnak és a folyóirat munkatársainak. Tudom, amennyiben van a földi pálya után is tovább, az Égi Zenekar koncertjein jól érzi magát és annak sztárjaival rengeteg exkluzív interjút készít az általa szerkesztett magazinba.

Nyugodj békében, tisztelt Lénárd László!

Fotó: hvg.hu