Batio, a harcos

Michael Angelo Batio, a kétnyakú gitározás koronázatlan királya néhány napja tette közzé a hírt Facebook-oldalán, miszerint nemsokára Manowar zenekari tagként láthatják őt rajongói. „Hivatalos! A Manowar jövő év eleji turnéján én leszek a gitáros. Rendkívül felcsigázott a lehetőség, hiszen a metalzenét mindennél jobban szeretem és a Manowarnél metalabbat el sem tudok képzelni. Nagyon várom, hogy a Manowarrioroknak játszhassam”, jelentette be a Guitar One Magazine által minden idők leggyorsabb shredderének kikiáltott hathúrnyűvő.

A Manowar hivatalos közleményében így nyilatkozott az esetről. „Miután E. V. Martel gitáros, akinek a döntését tiszteletben tartjuk, bejelentette, hogy jövő évre be van táblázva, Michaelt kerestük meg. Sok éve ismerjük őt, és mindig csodáltuk a gitározását. Amikor együtt jammeltünk, fénysebességre kapcsolt a zenekar. Egyszerűen minden remekül klappolt”, nyilatkozta Joey DeMaio zenekarvezető.

Michael Angelo Batio 2023 februárjában lép először a metalharcosokkal színpadra a Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour 2023 nevű turné keretében.

Fotó: guitarplayer.com