Biznisz vs. zenekar: 1–0

Parker Lundgren, a Queensryche másodgiátárosa több mint tíz év zenekari tagság után úgy döntött, kiszáll a Geoff Tate-cirkuszt túlélt progresszív metal bandából. A miértről így ír a 34 éves hathúrpecér. „Jó néhány éve beleástam magam a gitárok és egyéb ritka, rendkívül értékes hangszerek adás-vételébe, így 2019-ben létrehoztam saját, Diablo Guitars nevű gitárszaküzletemet. A bolt remekül fejlődik, nemrég egy hangszer-szervízt is nyitottam az előtérben. Aztán 2020-ban feleségemmel megnytottuk a Lucky Devil Lattét, amely azóta ugyancsak rohamosan fejlődik. Mindezt figyelembe véve, a Queensrych-beli teenőmre egyre kevesebb időm maradt, ezért, bár nem volt egyszerű, úgy döntöttem, többé nem erősítem a bandát a gitáros poszton. Köszönetet szeretnék mondani családomnak, a zenekar és a stáb tagjainak , illetve a rajongóknak az elmúlt csodás 13 évért, mindenkinek a legjobbat kívánva!” – írja Parker.

A Queensryche közleményben reagált a bárdista távozására. „Parker Lundgren, a Queensryche hathúrosa a közelmúltban úgy döntött, távozik, hogy egyéb üzleti ügyeire koncentrálhasson. Óriási öröm volt több mint egy évtizeden át követni amint egyre jobb gitárossá, dalíróvá, és ami a legfontosabb egy csodálatos emberré vált. Parker örökre a Queensryche-család tagja marad, és sok sikert kívánunk neki minden törekvésében. Hajrá, tesó!”

Parker Lundgren gitározása a 2011-es Dedicated to Chaos, a 2013-as Queensryche, a 2015-ös Condition Hüman és a 2019-es The Verdict című QR-lemezeken hallható.

Fotó: rockandroll.si.edu