Black metal? Nem kell több!

Adam Darski, alias Nergal, a lengyel black metal szupersztár Behemoth gitáros-énekes-főnöke a Metal Injectionnek elárultam mit tanácsol a feltörekvő black metal zenészeknek. „Kurvára ne alapítsatok egy újabb black metal bandát! Kattanjatok a Spotify-ra, ahol kismillió kiolvashatatlan logójú, megjegyezhetetlen nevű black metal zenekar található. Úgy értem, az Immortalt, a Mayhemet, a Burzumot, a Behemothot már mind megcsinálták”, fejtette ki véleményét Nergal.

Hozzátette, vannak kivételes esetek. „Van, hogy felkapom egy új zenekarra a fejem, amely a hagyományos témákat valami egyéni ízzel fűszerezi. Az ilyeneknek a black és death metalban is megvan a létjogosultságuk. Amikor 15 évesen magam is elkezdtem az egészet, nem simán zenélni, szöveget írni, énekelni akartam, hanem küldetésként fogtam fel a dolgot, és ez máig nem változott”, summázott a gdanski black metal hathúrpap.

A Behemoth tizenkettedik nagylemeze szeptember 16- án Opvs Contra Natvram címmel jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában.

Fotó: rockcelebrities.net