Blackmore vonat-szerencsétlensége

Ritchie Blackmore hathúrlegenda 2016-os Rainbow-feltámasztósdiját nem mindenki nézte jó szemmel. Joe Lynn Turnert, aki hangszálait 1980 és 1984 között koptatta a zenekarban, majd a Deep Purple 1990-es Slaves and Masters lemezén is, meglehetősen érzékenyen érintette, hogy nem ő állhatott színpadra a legendás hard rock banda élén, amint az a Rock of Nations-nek adott interjúból is kiderül.

– Tárgyaltunk arról, hogy korábbi zenekari tagokkal összehozunk egy látványos, legalább két és fél órás Rainbow-show-t, amolyan igazi Rainbow-újjáalakulást. Aztán a menedzsmentje hirtelen keresztülhúzta az egészet. És ami végül lett az egészből, hát azt újjáalakulásnak semmiképp nem nevezném, inkább a Blacmore`s Night új énekessel (Ronnie Romeroszerk.). Sokan szeretik a Rainbow-t, ám túl fiatalok, hogy élőben láthatták volna a zenekart, és ott volt a lehetőség, ám amit ehelyett kaptak, az egy olcsó utánzat volt csupán. Egy vonatszerencsétlenséghez hasonlítható, amit Ritchie tett, belegázolva a Rainbow-örökségbe – véli Turner.

A Ritchie Blackmore’s Rainbow koncertjeinek hangulatát a 2018-ban piacra dobott, egyik németországi show-n rögzített Memories in Rock II (Live) örökíti meg.

Fotó: newsweek.com