Bőgős nincs, sör van

Nagyjából három hónap telt el azóta, hogy a Gibson bejelentette, új hathúrost palléroznak Dave Mustaine-nek a gyártó amerikai műhelyében. Már a bejelentés pillanatában szinte biztosak lehettünk benne, hogy egy flying-V fazont igazítanak a riffmester kezéhez, de a gitárt eddig csak fotókon lehetett meglesni. Tegnapig. Instagram-oldalán ugyanis Mustaine egy röpke „A Tout le Monde” részlettel megvillantotta az új bárdot, háttérben a megszokott Marshallokkal (illetve még hátrébb egy Fractallal).

Au instás klip apropója viszont továbbra sem egy gitárbemutató beharangozója volt, hanem az amerikai emlékezet napja (Memorial Day) alkalmából megejtett bejelentkezés, ahol a köszöntés után a Megadeth-frontember a zenekara nevét viselő – egyelőre csak Kanadában és a USA-ben kapható kézműves söreit ajánlja rajongóinak, ünnepi italozásra invitálva őket.

Mint azt a zenei- (vagy bulvársajtóból) már nagyjából mindenki tudja, a Megadeth a napokban menesztette az alapítótag Ellefson basszusgitárost, így jelenleg a világ metálfanjai az új megabőgős nevét találgatják.

Mivel a zenekar Lamb of God-dal közös turnéja augusztus közepén kezdődik az államokban, nincs már túl sok idő egy beugrós zenész leszerződésére. Korábban James LoMorenzo és James MacDonough is kavarta már a mélyeket a bandában, így a találgatók szerint valószínű, hogy közülük kerül ki az új ideiglenes vagy végleges tag. Kíváncsian várjuk.

fotók: loudwire, megadethbeer.com