Búcsú a turnéktól

Alex Lifeson, a Rush proggitárfőnöke a Guitar World Magazinnak kifejtette véleményét a hosszú turnékról. „Nem igazán gondolkozom hosszú turnékban. Már semmi késztetést nem érzek magamban, hogy turnéra menjek. Elég volt negyven év az úton, hotelszobában eltöltött életből, most itthoni szeretek ücsörögni. Ha csupán néhány koncert lenne, azt bevállalnám, de egy egész turnét aligha”, vélekedett.

Megjegyezte, nem hitte volna, hogy ilyen hamar „átesik a ló túloldalára”. „Azt hittem, jobban fog hiányozni a színpad, de egyáltalán nem ez van. Felléptem itt-ott, többnyire jótékony célú kisebb rendezvényeken, és jó móka másokkal játszani. Ám a nagy gépezet, az óriási produkciók, nagy színpadok és a körülöttük lévő felhajtás már nem kell nekem”, jelentette ki a proggitárosok egyik leginvenciózusabbja.

A Rush 2018-ban szüntette be teevékenységét, és a döntés visszavonhatatlanságát Neil Peart dobos 2020 januárjában bekövetkezett halála pecsételte meg. Tizenkilenc, közöttük megannyi korszakalkotó stúdióalbum őrzi munkásságukat.

Fotó: rollingstone.com