Campbell, a rosszfiú

Vivian Campbell, a Def Leppard hathúrosa 1983 és 1986 között erőstette a néhai Ronnie James Dio zenekarát. Legalábbis azt hittem, mígnem a Trunk Nation With Eddie Trunk című műsorban Wendy Dio, a legendás énekes felesége és menedzsere kifejtette véleményét Campbellről. Az alább olvasható állásfoglalás előzménye, hogy 2019-ben Campbell a Dio zenekarából való távozása okaként azt nevezte meg, hogy a zenekari tagok kevesebbet kerestek mint a turnéstáb tagjai, és, bár ígéretet kaptak arra, hogy a harmadik lemez megjelenése előtt újratárgyalják a szerződéseket, a Sacred Heart (1985)megjelenését követően sem történt változás az ügyben. Idei év elején Campbell helyesbített, hogy nem önszántából távozott a csapatból, hanem Wendy nyomására rúgták ki, és úgy vélte, a feleség-menedzser jelenléte nélkül rendeződhettek vona a dolgok Dio és közötte.

– Nemcsak több pénzt akart Vivivan, hanem igzából semmi érdemlegeset nem tett hozzá Ronnie munkásságához. Úgy értem, mindig a kommerszebb vonalat erőltette, Ronnie meg nem akart nyálas, poposabb irányba elmenni – fejtette ki az özvegy.

Campbell másképpen látja a dolgokat. „Wendy volt Ronnie menedzsere halála napjáig, és ő egy átlagos, könnyen helyettesíthető gitárost látott bennem mindvégig. Szerintem Ronnie azért kicsit másképpen gondolta mindezt. Úgy hiszem, ha egy korsó sör mellett végigdumáltuk volna a dolgokat, ismét megtaláltuk volna a közös hangot és még több csodás dalt tettünk volna le együtt az asztalra.” A plrtykán túl ajánlom figyelmetekbe Campbell varázslatosan elővezetett szólóját.

Fotó: guitar-compare.com