Cuccfigyelő

Valószínű, hogy az online gitáros oldalakon az utóbbi napokban legtöbbször megbámult tárgy a Steve Vai Hydra nevű háromnyakúja volt. Gitár, basszusgitár, hárfa, elektroncsövek és többtíz kapcsoló meg mérőeszköz kapott helyett rajta. A cucc bemutató videóját a yu+co hollywood-i stúdió készítette, amely az Oroszlánkirálytól a Godzilla és Kong-ig temérdek filmen melózott már kreatív partnerként. Január 28-án érkezik az „Inviolate” című új Vai-lemez így egyértelmű, hogy a hangszer a lemezpromó része. Extravagáns alkotónak extravagáns hangszer. Íme:

֍

Új modeffekt-pedált dobott ki az amerikai Walrus Audio. Pontosabban – a leírás szerint – egy pedálformátumú modulációs gépezetet. Az M1 High-Fidelity Modulation Machine-benhárom fajta Phaser, ugyanannyi Chorus, Tremolo, Vibe, Rotary és Filter indítható el. A lábkapcsolós vagy midis funkcióknak köszönhetően a pedál bármilyen gitárcuccba tökéletesen integrálható. 365 EUR-ért mérik majd az európai boltokban. Íme, az Yvette Young-gal promózott bemutató videó:

֍

A Gilmour-hangzás rajongóinak készített korábban egy méretes multieffekt-pedált a Jam Pedals. Mivel az egyik legnépszerűbb hangzás a „seagull” és a „cocked wah” volt, a gyártó a két effektet kispedálba gyúrva most külön is kiadta, Seagull név alatt. Sirály! Íme: