Cuccfigyelő

Belehúztak Fenderék a januári kínálatbővítésbe.

A Squier 40 éves évfordulójára például egy-egy Stratocaster, Telecaster, Jazzmaster, P Bass és Jazz Bass kerül a piacra, aranyozott színű szerelékekkel és egyéb retródizájn részletekkel:

Érkezik egy 27-es menzúrájú bariton telecaster is, Squier Classic Vibe Custom címkével, fekete és “sunburst” színekben:

Az ember jogosan vigyorog, hogy a Fendernél minden egyes év valamilyen hangszernek éppen valahányadik évfordulója (igaz, a gyártó a világháború óta folyamatosan gyárt), mindenesetre a Jaguar modelleknél is van ok ünnepre, érkeznek a 60-adik évfordulós modellek a Fender 60th Anniversary Jaguar sorozat részeként, íme egyikük a híres Lake Placid Blue színben:

A nyolcvanas évek japánban gyárott modelljeinek tribute-ot állítva négy darab új JV Modified hangszer is jön az 1000 eur fölött kategóriában. Elég pöpecek:

Kispedálvonalon is van újdonság: a Fender Hammertone sorozatban kilenc új effekt jelent meg, 79 dolcsis darabáron:

Végül, hogy ne Fenderrel zárjunk: megjelent a Joan Jett kézjegyével ellátott Gibson Melody Maker pénztárcabarát változata, ami Gibsonéknál annyit tesz: Epiphone. A hangszer egyetlen Power Hammer Pro humbuckert, Kill Switch potit és Graph Tech hídat kapott, így tökéletes eszköz az eszelős akkordozáshoz és kísérőjátékhoz. Ára kb. 500 európai pénz. Íme: