Cuccváltás Kikonál?

Kiko Loureiro ‘tube-csatornája nem csak attól érdekes, hogy a brazil gitáros kiváló tartalmat készít metálgitárosoknak. Követői számtalan háttérinfomációhoz juthatnak többek között a Megadeth-gépezet működéséről vagy a brazil shredder live-gitárcuccáról.

Utolsó vlogjában a jelenleg futó Megadeth/Lamb of God amerikai turné egyik főpróbájáról közvetít, amit végignézni majdnem olyan, mintha az ember VIP-jeggyel sétálna a kulisszák mögött. Amellett, hogy megismerhetjük gitártechnikusát majd a zenekar FOH-hangosítóját (aki egy korábbi videóban pl. puszta kedvtelésből eltolja a Tornado… szólót), szóval mindezek mellett a videó igazi meglepetése, hogy a korábbi Fractal Audio Axe FX II rack-hegyek helyett ezen a turnén Neural DSP Quad Cortex pedálokra épül Kiko szandarzenálja.

A népszerű Neural DSP pluginek gyártója idén adta ki Quad Cortex modellezős hardverét, amelynek minőségéről és teljesítményéről a gitárosok és a szakma is elismerően nyilatkozott. Ha emlékszünk még, nagy visszhangot váltott ki anno, hogy a Metallica 2013-ban a Diezelek és Boogiek helyett AXE FX-ekkel kezdett világturnézni. Nos, mára az analógról digitálisra váltás főleg a hangzás konzisztenciája miatt egyre elterjedtebb és már szinte “common sense” lett, hogy a technológia fejlesztések és a szoftverfejlesztők tudása ér annyit, hogy ezek a kütyük stadionkoncert-szinten is garantálni tudják a pazar gitárhangzást. Úgy tűnik, a bizniszbe a plugingyártók is kezdtek beszállni, nem is akárhogyan.

Vajon Kiko lesz az első Quad Cortex endorser?

1 thought on “Cuccváltás Kikonál?”

  1. Pingback: Heti cuccfigyelő - PONTHATHÚR

Comments are closed.