Dalpremier a tragédia évfordulóján

Bobby Koelble a Death 1995-ös, Symbolic lemezén hallható szólói által (lásd videó), illetve az albumot követő turnén vált ismertté az extrém metal drukkerei és a szélesebb gitárostársadalom számára. Nem véletlen, hogy a szakma is felkapta rá a fejét, hiszen sajátos stílusával nagyon kilógott a sorból. A Berklee-n végzett, stúdiózenészként is ismert virtuóz a floridai Rollins College és a University Of Central Florida jazzgitártanára, emellett a The Jazz Professors-szal és a Bobby Koelble Banddel nyomja a jazzt, de játszott Dave LaRue zenekarában is, és időről időre a Chuck Schuldiner munkássága előtt fejet hajtó Death To All soraiban zúz a színpadon.

Ám Koelble munkássága nem merül ki a fent említettekben. Kilenc éve dolgozik egy amerikai–kanadai projekten, melynek a jelek szerint végre „eljött az ideje”. A Lie Of Eris debütalbumánk megjelenését eredetileg 2014-re tervezték, ehhez képest az első dal e hónap végén kerül ki mindössze.

Christian Pacaud, Bobby Koelble, Chuck „Mandaddy” Ellis, Antoine Baril Fotó: Boby Koelble-FB

– A Ghosts Of Chernobylt április 26-án, hétfőn tesszük nyilvánossá, a csernobili atomkatasztrófa 35. évfordulóján –, áll Koelble Facebook-bejegyzésében. Ám nem állnak meg egyetlen dalnál, Bobby szerint hamarosan a csapat több mint 6 évet késett lemeze is megjelenik, és Koelble mester azt is „megsúgta”, hogy egy dalban Snake és Chewy is közreműködik a Voivodból. A Lie Of Erisben Koelbl mellett Antoine Baril dobol, gitározik és billentyűzik, Chuck „Mandaddy” Ellis énekel és Christian Pacaud basszusgitározik.

Fotó: Bobby Koelble-Facebook