Denner, az elfelejtett…

Michael Denner, a klasszikus Mercyful Fate-felállás hathúrosa így nyilatkozott a Chaoszine-nek arról, hogy 2019-ben „kifelejtették” a legendás zenekar újjáalakulásából:

– Úgy érzem, az már nem az én zenekarom. Nem vagyok az újjáalakuló banda része, mert nem szóltak róla, nem hívtak egyáltalán, nem is beszéltünk a témáról. Nem kevés időbe telt megemésztenem a dolgot, fájdalmas is volt, hiszen hiányoznak a `80-as évekbeli barátaim, akik azonban nem a zenekar jelenlegi tagjai…Ám, nekik is a legjobbakat kívánom. Hiszen, minél jobban játszanak, annál több lemezt vásárolnak a rajongók és annál több pénz vándorol hozzám. De így is szívbemarkoló hallani, amint védjegyszerű szólóimat, dalaimat más játssza…de Mike Wead egy csodálatos gitáros és jó haver. És ha már másnak kell játszania az én témáimat, öröm az ürömben, hogy ő teszi ezt – vélekedett Denner.

Az újjáalakult Mercyful Fate-ben King Diamond hangszálakrobata mellett Hank Shermann és Mike Wead hathúrbűvölők, Joey Vera basszusgitáros és Bjarne T. Holm dobos kapott helyet.

Fotó: johndenner.com