Digitális SLO-100 hangszínek Satchtől (is)

Nagyjából két évtizedes immár a számítógépre és mobileszközökre írt új generációs, digitális gitáreffekt és -erősítő modellezők újkori története.

A házistúdiózás növekvő igénye, a szobagitározás-műfaj (már nem pejoratív kategória), az alacsony költségvetésű, független lemezkiadás elterjedése és általában a széles körű digitalizálódási tendencia keményen fújta és fújja a szelet a modellezősplatform-fejlesztők vitorláiba az utóbbi évtizedekben. Mára már ott tartunk, hogy a szenvedélyes szoftver-/hardver kütyüvadász gitáros számára is lassan követhetlen az újabb és újabb brandek és temérdek változatok megjelenése. És ekkor a live-alkalmazásokról még nem is beszéltünk.

Az már kiderült, hogy döntően a hardverkörnyezet és a két világ közötti váltást megvalósító konverterek minősége határozza meg a hogyanszólást és az érzetet (na meg a kéz), de szoftveres oldalon a felhasználóbarát kezelőfelület, minőségi grafikus megjelenés, kezelhetőség, paraméterek, bonyolúltság-egyszerűség, rendszerigény, bug-mentesség stb. azért sokat nyomnak a latban, valahányszor halandó gitáros pikk-pakk felvehető szandot keres az önkifejezéshez, mondjuk egy gyorsvonat utazófülkéjében, kémiaórán, vagy a játszótér mellett, amíg a gyerek tolja a dömpert.

És bár tény, hogy amikor az örökkévalóságnak kell rögzíteni, még mindig nagyrészt a vas a nyerő és a gombokat kezelni tudó, hozzáértő, vájtfülű profik (szerencsére), addig a fent említett hely- és időtakarékossági szempontok, illetve öntudatos gitárosoknál a kis környezetkárosító lábnyom is nagyban támogatják a digi-világ létjogosultságát, többek között innen is ered a gyártók között tapasztalható irdatlan verseny azok kegyeiért.

Nos, az iparág egyik nagyágyúja, az IK Multimedia nemrég adta ki gitár/basszusgitár hangstúdiója immáron ötödik változatát, az önálló rendszerként, vagy digitális audio munkaállomásba (DAW) integrálva használható Amplitube 5-ot.

A termék létezésének húsz éves évfordulójára és piaci elsőbbségének örömére a gyártó oldaláról ingyenesen letölthető Amplitube 5 Custom Shop változatban most március 31-ig bármelyik fizetős gyűjteményből össze lehet válogatni a modelleket és három napig teljes funkcionalitással hajtani azokat.

A kipróbálási kedvet szorgalmazandó, a vállalat négy gitáros-óriást is felkért, hogy készítsenek új hangszíneket a szintén ingyenesen használható újratervezett Soldano® SLO-100™ gitárerősítő-fej modellhez, amely hangszínek a mostani kampányban egymás után jelennek majd meg, a következő sorrenben: Joe Satriani, Gus G, Marty Friedman valamint Slash hangszínei.

A Satriani tónusok tegnaptól már elérhetők, reméljük kedvet adnak minimum egy Satch Boogie-hoz.

A kampány leírása és a hangszínek kipróbálásának módja az alábbi hivatkozáson:

https://www.ikmultimedia.com/news/?item_id=10475