Egy telefonos prüntyögés dalfoszlányai

A Heart-gitáros Nancy Wilson is beállt a néhai gitáróriás Eddie Van Halen előtt fejet hajtók sorába. A hard rock és metal zenét folkkal ízesítő, óriási vokálokkal operáló banda gitárosa a New & Improved With Matt Pinfield-pocasten egyebek mellett Eddie-hez fűződő kapcsolatáról és május 7-én megjelent első, You And Me című szólólemezén hallható, Eddie emlékére írt 4 Edward című dal születéséről is beszélt.

– Eddie-vel és az egész Van Halennel rengetegszer kereszteztük egymás útját backstage-ekben, szállodákban az elmúlt évtizedekben. Óriási party-arcok voltak Alex bátyjával együtt. A Kamikaze nevű koktélnak is „ő mutatott be”, pászor rendesen eláztunk együtt, ám mi nem igazán vittük túlzásba a bulizást, próbáltunk profi módon viselkedni, időben színpadra állni – emlékezett Nancy. „Egy ilyen átdorbézolt éjszakát követő reggelen felhívott a szobámban, és telefonon eljátszott egy akusztikus instrumentális dalt. Nem jutottam szóhoz, annyira gyönyörű, könnyű, vidám dallam volt”.

– Halála után eldöntöttem, megidézem emlékét egy dallal. Próbáltam felidézni az egykoron nekem játszott dallamot…Dúr-hangsornak kell lennie, mondtam magmnak, hiszen Eddie a vidám, életigenlő Dúr-skálákat részesítette előnyben a bluesos mollal szemben. Eldöntöttem, egy rövid, másfél perces szösszenetet írok, és ezt szét is kürtöltem mindenkinek. Igen ám, de akusztikus gitáron nem megy nekem a hammer on–pull off, ahogy a tapping sem. Ezért pengetővel játszom végig azt, amire úgy emlékszem az Eddie által számomra játszott darabból.

Fotó: theultimateclassicrock.com