Egy visszautasított meghallgatás története

A Fear Factory zúzdafelelőse, a súlyos, mechanikus riffeket szállító Dino Cazares a Talk Toomey podcasten a nu metal-mozgalom felfutásáról is szólt, megemlítve, hogy annak idején a Limp Bizkitbe meghallgatásra invitálták, amikor Wes Borland gitáros 2001-ben másodszor lépett ki rövid időre a nu metal-fogatból (először 1997-ben tett egy kört).

– 1995-ben éppen a Blaze Bailey-időszakos Iron Maidennel turnézott a Fear Factory, amikor a bizkites srácokkal összefutottunk. Feljöttek a buszunkba, és lejátszották az első demójukat, mondván, Ross Robinson lesz a készülő első lemezük (Three Dollar Bill, Yall$ – 1997) producere. Mondták, hogy Los Angeles-ben lesznek, és majd lógjunk egütt. Aztán felhívott Ross Robinson, hogy a fiúk stúdióznak, ugorjak le, ha van kedvem. Így ott voltam az Indigo Flow című daluk felvételeinél. Valamivel később, mikor „elvesztették” Wes-t meghallgatásra hívtak, de tisztelettudóan visszautasítottam a dolgot. Ám ott voltam, amikor a Bizkit szó szerint berobbant, ahogy nem sokkal később a Korn is. Épp velük voltunk turnén. Épp a Megadeth, Korn, Flotsam & Jetsam turné nyitóbandája volt a Fear Factory 1995-ben, amikor heti 70 ezer albumot kezdett eladni a Korn. Na, az kibaszott beteg dolog volt. Mi 5–10 ezer lemezt adtunk el hetente, ők meg jöttek, hogy múlt héten 50 ezer, a héten 70 ezer ment el a Korn-ból. Édes faszom!”

A Fear Factory soron következő lemezét, az Aggression Continuumot június 18-án dobja piacra a Nuclear Blast. Ízelítőként Youtube-on megtekinthető a Disruptor korhatáros, eddig mintegy 172 ezres nézettséget bezsebelt videója.

Fotó: guitarworld.com