̶Ü̶n̶n̶e̶p̶i̶ ̶b̶e̶s̶z̶é̶d̶ Egyéves a ponthathúr!

Kedves olvasóink! Jubileum van. Első anyagainkat – déhábé kolléga offline újságírói munkásságának remek interjúit – 2021 januárjának közepén töltöttük fel az oldalra, majd onnantól szüntelenül nyomatjuk, minden egyes nap új írásokkal. Mivel ilyenkor magára valamit is adó bloggernek illik némi áttekintést nyújtani az elteltről, gondoltuk, amíg az elemző-plugin feltelepedik az oldalra, készítünk egy kifogástalan fröccsöt a szilveszteri cuvéeből, majd hümmögve/csettintve megfürkésztük az elénk tárt adathalmazt. Íme a kíméletlen számok, némi magyarázattal viszonyításképpen:

Egyéni látogatók száma: 7324. A wiki szerint kb. ennyi lakosa van Füzesabonynak.

Összes látogatás egy év alatt: 12 280. Ennyien kattintottak a Blackpink egyik dalára is, igaz, 10 másodperc alatt. Kiszámoltuk (fogyogatott a cuvée), hogy a koreai lánybanda egy órás nézettségének eléréséhez nyolcezer-nyolcszáz-negyven-egy évig kéne írnunk a gitáros híreket, nektek meg ugyanennyit kéne élnetek a gitáros hírek bűvöletében, hogy elolvassátok. Szerencsénkre, nem ez a mérce.

Posztok száma: 397. Ennyiszer lett megnyomva a Publish gomb. De mivel néha javítgatunk, valsz sokkal többször.

Leírt szavak száma: 111 523, ebből téemm: 33 911, déhábé: 77 564. Vagyis egy kb. 350 oldalas regény. A szoftver szerint 7 és fél óra alatt lehetne végigolvasni, amit összehordtunk.

Feltöltött fotók száma: 701. Komoly marketinges csóválná a fejét, hogy ez kevés, szerintünk pont elég.

Legtöbbször leírt nevek toplistája:

 1. Vai – 44 (közös nagykedvenc, jah)
 2. Petrucci – 34 (ua.)
 3. Satriani – 25
 4. Malmsteen – 22
 5. Nita Strauss – 17
 6. Hendrix – 13
 7. Bonamassa – 10
 8. Lynch – 8
 9. Kotzen – 8
 10. Nuno – 6
 11. Morello – 6
 12. Maróthy – 5

A „..hathúr…” kifejezés ösztönös és tudatos (branding célokból történő J) szerepeltetése: 180-szor.  Ezek között számtalan önkényes szóalkotás, például: hathúrvarázsló, hathúrbűvész, hathúrlegenda, hathúrbajnok, hathúrtündér, hathúrnyűvő, hathúrbűvölő, hathúrvirtuóz, hathúrzseni, hathúrgyilkos, stb. De van már „ponthéthúr” is.

Interjúk száma: 21. Köztük van néhány abszolút csemege, déhábé kolléga kitartó melójának köszönhetően. Például James Murphy-vel (ja, az a James Murphy) aki egy évtizede nem adott máshol interjút. Vagy az olaszországi Simone Mularoni-val, továbbá a bécsi youtube-sztárral, Bernth Brodträger-rel, a Pestilence-es Patrick Mameli-vel, utoljára meg a Mekong Delta Ralf Hubert-jével. És persze csöppnyi provinciánkban is kérdezősködtünk, a tavalyi év legnagyobb itteni koncerteseménye, az István királyunkat megéneklő gigaprodukció gitárosait, Lőrincz Imit meg Makkai Öcsit is diktafonvégre kaptuk. Maróthy Zoltán, Mentes Norbert, Kékkői Zalán, Kovács Attila is megtisztelt egy-egy interjúval.

Lemezkritikák száma: 15. Szijártó Zsolt stopposától Kiko és Petrucci lemezein keresztül a Pliniig. Köztük egy baráti vendégírás Tamás Dénestől, Lynch új lemezéről.

Cuccfigyelőnk már 28-ik hete érkezik minden vasárnap, téemm kolléga billentyűzetéből. Legalább 100 kütyüről adtunk már hírt, fotót, hivatkozást. A szombati nextdzsen is már a 11 új gitárhíróról számolt be.

Mindezeket természetesen folytatjuk. Ha nyolcezer évig nem is, idén biztosan. A pixeles logónkat meg egyelőre nem cseréljük professzionális vektoros grafikára, „mer’ jó az úgy es”. Köszönet, hogy olvastok minket! Kocc.

déhábé, téemm