Elektromosban az igazság

Két hete jött ki Andy Timmons új stúdióalbuma, az Electric Truth. A cím klasszikusan Timmons-os és az ember a megszokott, dallamos/tempós rockgitározást várja a lemeztől, néhány balladával megfejelve. A lemez viszont stílusjegyileg kissé eltér a tőle megszokottól. Ennek egyik oka – amellett, hogy Andy saját bevallása szerint szeret más vizekre evezni, – hogy megismerkedett a blues-rock fenomén (szintén Ibanez-endorser) Josh Smith-tel.

Az amfm-magazine-nek adott interjúban így mesél a lemez megírásának körülményeiről:

„A youtube-on láttam először Josh Smith-et, a nagyszerű blues-gitárost. Párszor találkoztunk a NAMM-en és gyorsan összehaverkodtunk. Elég közel lakunk egymáshoz, ugyhogy egyértelmű volt, ebből lesz valami közös munka. Aztán egyszer rámcsörgött, hogy producerkedik, és menjek át, csináljunk nekem dalokat. Teljesen rábíztam a stúdió-zenekar tagok kiválasztását. Össze is rakott egy csúcszenekart a melóhoz. Izgalmas volt, hogy nem a megszokott, általam ismert arcokkal zenélek. Egy pár dalt együtt írtunk Josh-al, illetve hoztam még néhány Hendrix által inspirált balladát. A lemez eléggé funkysra sikeredett, sok melódiával. Imádom ezt a nyers, földhözragadt zenekari megszólalást. Sokan azt gondolják, hogy a lemez az utóbbi évek kényszerpihenője miatt készült el, de valójában a dalok már a covid előtt meg voltak írva.”

Íme az eddig közzétett nóták az albumról. Bár ritkábban látni Timmonst sztratón vagy telén játszani azt azért megjegyeznénk, mindegy, hogy blues-nak vagy funkynak címkézi saját anyagait, a Timmon-kéz és a dallamvezetés annyira egyedi, hogy ezer közül felismerhető: Andy Timmons in the house.