Elismerés a Blues-csodagyereknek

Christone „Kingfish” Ingram a bluesgitározás jövője. És jelene. A huszonkét éves hathúrtépő prodigyt a műfaj legrangosabb díjkiosztóján, a június elején megtartott Blues Music Awards-on tüntették ki rögtön két elismeréssel: a srác a Contemporary Blues Male Artist illetve a Guitar Instrumentalist kategóriákért is hazavihet egy-egy szobrocskát.

De nem a díjlistákat kell nyálazni, hogy az ember meggyőződjön a tények ilyetén állásáról, hanem elég meghallgatni mondjuk a 2019-es „Catfish Blues/Hey Joe” című dalt a 2019-es Dallas International Guitar Fest-ről, vagy az „Empty Promises” koncertváltozatát (lent beszúrva), ahol hősünk nem csak kiváló gitározással, de remek énekléssel is tolja a bluest.

A két éve kiadott és a szakújságírók, kritikusok és közönség által is igen jól fogadott „Kingfish” című, Buddy Guy és Keb’ Mo vendégszereplésével megizmosított debütáló lemezén nyolc saját dal és négy feldolgozás szerepel, amelyek instant röppályára helyezték a fiatal tehetséget. Ezt a korongot és a kezdődő hírnevet fejeli meg hamarosan a jelenleg kiadás előtt álló második lemezzel, amelyről a 662 című szingel már ki is jött.

A nyár során lehet hallgatózni a bluesrádiók frekvenciáin az új dalokért. Addig is álljon itt egy nem üres ígéret:

borítófotó: Rory Doyle