„Elsírta magát a dal hallatán”

Wolfgang Van Halen első önálló dalát egy héttel apja, a gitárlegenda Eddie Van Halen halála (2020. október. 6.) után jelentette meg. Bár a Distance-szal apja előtt tiszteleg, a dalt jóval annak elhunyta előtt írta és rögzítette. Egy Lou Brutus-nak adott interjúban elmondta, apja rendkívül érzékenyen reagált, amikor eljátszotta neki a Distance-t. „Emlékszem, amikor először mutattam meg neki a dalt, lehet, mert büszke volt rám, vagy csak úgy, a dal miatt, elsírta magát. Nem hiszem azonban, hogy tudta, mit jelent számomra a Distance, számára egyszerűen egy, a veszteségről szóló dal volt.” Hozzátette, a dalt eredetileg a debütalbumra írta, ám végül félretette későbbre.

– Ahogy apa egészségi állapota egyre romlott, elképzeltem, milyen lesz az életem nélküle, és mennyire hiányolom majd. Bár egy nagyon személyes jellegű a dal, úgy vélem, bárki kötődhet hozzá, aki egy számára kedves személyt elveszített.

Wolfgang Van Halen (29) 2006–2020 között a Van Halen, 2012–2016 között a Tremonti basszusgitárosa volt. 2020 novemberében Mammoth WVH néven saját zenekart alapított.

Fotó: The List

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *