Első szingle az új albumról

Úgy tűnik továbbra is inspiráló hatással van Ford úrra Tennessie állam fővárosának még a globális állapotok alatt is mondhatni pezsgő zenei színtere, hiszen a lassan hetven éves, ámde egyáltalán nem korosodó blues-jazz-rock gitáros immár harmadik lemezének megjelenése előtt áll, amióta Kaliforniából áthelyezte a fészket a műfaj olümposzának számító Nashville-be.

A kritikusok és zenehallgatók által egyaránt ünnepelt 2018-as „Purple House” című modern-blues album után (ahol nemcsak kiváló hathúrnyűvéssel, de remek énekléssel is szórakoztat Robben) egy hasonlóan pöpec jazz-blues lemezt is kiadtott a még a Miles Davis időkből pajtásnak számító Bill Evans szaxofonossal közreműködésben, 2019-ben „The Sun Room” címmel.

Az idén augusztusban várható „Pure” lemez tíz dalt tartalmaz majd, és az első szinglet a héten már hallhatjuk. „Nagy örömmel jelentem be, hogy a következő albumom első szingeljét „White Rock Beer”címmel már május 14-én, pénteken meghallgathatjátok!
Alig várom már, hogy megosszam veletek ~ NAGYON büszke vagyok erre az albumra.” – írja a közösségi médiában Ford.

A Pure különben a huszonkilencedik lesz a Robben Ford saját anyagok sorában, de ezen kívül karrierje során ötvennél is több albumon közreműködött már szessiönzenészként vagy társszerzőként. Mivel szerencsére turnézni is szeret, legközelebb 2021. július 16-án, Sopronban lehet élőben elkapni majd a SopronDrum fesztiválon, ahol pont Bill Evans-szal tolják a jazzbluest. Addig is kíváncsian várjuk az újabb szingeleket.

fotók: musicradar, robbenford.com