Elutasította a legnagyobbakat

Michael Schenker a The Eddie Trunk Podcasten egyebek mellett egy elutasított Ozzy-ajánlatról is szólt. „Miután Randy Rhodes repülőszerencsétlenségben elhunyt, Ozzy az éjszaka kellős közepén hívott fel, hiszen azonnal gitárosra volt szüksége. Randy óriási Michael Schenker rajongó volt, vélhetően Ozzynak korábban beszélt rólam”, fejtette ki a német mester. És, hogy miért utasította el az ajánlatot?

– Akkor, 1982-ben éppen a harmadik lemezemen, az Assault Attacken dolgoztam, és Cozy Powell (RIP) dobos azt mondta, ne fogadjam el az ajánlatot, hiszen éppen egy új produkcióm van születőben. Az idők során sok zenekar szeretett volna a soraiban tudni, ám mindannyit elutasítottam, hiszen számomra a legfontosabbak mindig a saját kísérletezős dolgaim voltak, akusztikus instrumentális dalok, elektromos instrumentális dalok, meg egyebek, amelyeket a UFO, a Scorpions, a Deep Purple vagy bármely más zenekar tagjaként soha nem valósíthattam volna meg.

Michaelt korábban a Rolling Stones menedzsmentje is megkereste. „Épp, amint a UFO-hoz csatlakoztam (1973-ban – szerk.), kaptam egy telefonhívást, hogy elmennék-e egy Rolling Stones meghallgatásra? Azt válaszoltam, gondolkozom, majd visszíhívom. Megkérdeztem Rudolf bátyámat, mit gondol az ügyről, ám ő azt válaszolta, nekem kell döntenem. Végül semmi sem lett a dologból, hiszen, amint mondtam, szembecsuktam a telefont. Ám azt hiszem, jobb is így, hiszen, ha beszálltam volna a Stones-ba, már valószínű, hogy rég nem lennék életben”. Michael Immortal című lemeze január 29-én jelent meg.

Fotó: www.eonmusic.co.uk