Emlékek egy „fizetett vakációról”

Jennifer Batten hathúramazont a gitártársadalom Michael Jackson gitárosaként ismerte meg. Azonban a brilliáns, rendkívül sokoldalú technikája mellett anno óriásira tupírozott szőke sörényéről is azonnal felismert hölgy három szólólemezt is kiadott emellett Jeff Beckkel is turnézott, illetve lemezt vett fel, és máig meghatározó, aktív tagja az észak-amerikai jazz–rock–fúziós-szcénának. A napokban az Appetite for Destruction podcastjén arról beszélt, amiről leggyakrabban kérdezik: milyen volt a popkirály csapatában játszani?

– Egy fizetett vakáció volt az az időszak. Minden cuccot megkaptam, amit kértem, és rengeteg időm volt gyakorolni. Igazából a próbákon kerültünk közel hozzá, hiszen a turnékon több mint százan rohangáltak körülötte, mindenkinek pontosan meghatározott feladata volt. Greg Philinganes volt a zenei igazgató és ő volt Michael és a zenekar között a kapcsolatember. Michael az összes próbát felvette, majd éjszaka újranézte a felvételeket, és, amennyiben valami korrigálandót talált, szólt Gregnek, a követkző próbán meg megtettük a szükséges módosítást, mielőtt Michael megjelent. Nálam egyszer például azt kifogásolta, hogy a Beat It szólója közben mosolygok, pedig vicsorítanom kellene. Szóval ilyen apróságok voltak. Ez valami óriási professzionalizmusról árulkodott, hiszen magam próba után nem akarok zenét hallgatni sem, nemhogy ismét végignézzem, amit pár órával előtte játszottunk.

A szőke hathúros Jackson jelleméről is szólt. „Más nagykutyákkal ellentétben, akik a zenekarukkal cudarul bántak, Michael hihetetlenül kedves, figyelmes volt mindannyiunkkal. Soha egy rossz szót nem hallottam tőle, szinte bocsánatot kért, ha valamit másképp szeretett volna hallani, látni”, summázott.

Jennifer Batten három világkörüli turnén játszott Michael Jackson zenekarában.

Fotó: guitarworld.com