Ennyi pénz nincs is…

Andy Summers, a brit újhullámos The Police hathúrosa a The Telegraph-nak a koncertezésből és szerzői jogdíjakból befolyó összegekről beszélt. Tudtuk, hogy a jól menő előadók nagyokat kaszáltak és teszik ezt napjainkban is, ám Summers bátyó vallomása így is elkerekítheti az olvasó szemét.

– A 2007-es Reunion Tour (újjáalakuló turné) volt zenészkarrierem legjobban fizető melója. Valami hihetetlen mennyiségű pénzt hozott mindannyiunk számára. A világ összes stadionjában telt házat vonzottunk, és azt hiszem, a turné alatt a világ legjobban fizetett gitárosa voltam: 1 millió dollárt kaptam egyetlen estére és 150 koncertünk volt azon a turnén…

A dalokból is csurran-cseppen, főként a Bartók Béla által inspirált Every Breath You Take bizonyul kiapadhatatlan fejőstehénnek. „Ez az amerikai rádiók történetében a legtöbbet játszott dal. Ha azt vizsgálnánk, mennyit nyertünk rajta, nos nagyon sok zérósban végződne az a szám. Mindössze öt zenekar kaszált ekkorát az idők során: mi, a The Beatles, a The Rolling Stones, talán a The Who és a Pink Floyd”.

Fotó: loudersound.com