Fennköltség és capriccio

Néhány hét múlva jelenik meg a bécsi YouTube-szenzáció hathúrvirtuóz Bernth Brodträger Elevation (Fennköltség – szerk.) című lemeze. Tegnap hősünk kirakta a kanyarban levő album egyetlen feldolgozásdalát, Niccolo Paganini újraértelmezett 24. Capriccioját, és Facebook-oldalán arról is mesélt, miért készítette el a hegedűvirtuózok legnagyobbika által írt darab saját hangszerelésű változatát.

– Ez az egyetlen dal, amit nem magam komponáltam a lemezre, ám nagyon erősen kötődöm a szólóhegedűre írt darabok egyik legnehezebbikéhez. Már tiniként el szerettem volna eljátszani, amikor először fogtam gitárt a kezembe. Lenyűgözött a benne található rengeteg különféle technika és dallam, de sehogy sem jutottam tovább az első pár taktusnál. Több gitártanárnak megmutattam kezdő-éveimben, ám egyikük sem tudott segíteni rajtam, mígnem rájöttem, magamtól kll boldogulnom – fejtette ki a bécsi gitárvarázsló.

– Feltettem magamban, hogy eljön az idő, amikor képes leszek megfelelő módon meghangszerelni, és elővezetni a 24. Capriccio gyilkos metalgitár-verzióját! – summázott Bernth.

A tabulatúrák és a Guitar Pro-fájlok Bernth Patreon-oldalán elérhetők, a május 14-én megjelenő Elevation pedig a bernth.myshopify.com oldalon előrendelhető.

Fotó: Facebook

1 thought on “Fennköltség és capriccio”

  1. Pingback: Van igény az instrumentális gitárzenére! - PONTHATHÚR

Comments are closed.