Először héthúron

Szellemes videoklippel megfejelt friss szólódallal rukkolt elő Konstantinos Karamitroudis, azaz Gus G., a power metal görög hathúrosa. A klipben a Zoom kommunikációs platformról ismerős űrhátterekhez hasonló backround előtt pózoló/shreddelő gitáros egy igazi vintage nótával érkezik, Exosphere címmel.

A főállásban a kilenc nagylemezes Firewind görögországi metalzenekar alapítótagja és húrfelelőse és tíz évig Ozzy Osbourne koncertcsapatának alapzenésze már három szólólemezen is túl van és úgy tűnik ez a szingle egy következő különutas szólóanyag része lett.

“Amikor a világjárvány 2020 elején beütött, – írja Gus – a Firewind összes nemzetközi turnéját törölték. Egy teljes évre otthon ragadtam, és fogalmam sem volt, mit hoz a jövő. Elkezdtem új riffeket és ötleteket összerakni a számítógépemen, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy lassan egy teljes albumra való anyag összegyűlt. Ha már így alakult, összeraktam az új szólóprojektet, és ezúttal hagytam, hogy az ének vagy vendégzenészek helyett a gitárom legyen a vezérhang, ami nyilván egy csomó új instrumentális dalt eredményezett.”

Mint kiderült, a temérdek szabad idő másik hozadéka, hogy Gus héthúrost kezdett használni a dalíráshoz: “Tavaly nyáron először vettem kezembe 7 húros gitárt, hogy új elemekkel és dimenziókkal gazdagítsam a zenémet. Nagyon örülök a végeredménynek, remélem, ti is élvezitek az új dalt. Legyetek résen, a jövőben még több érkezik!” – nyilatkozta.

Íme:

borítófotó: metalsucks.net

1 thought on “Először héthúron”

  1. Pingback: Friss dal a görög hathúrostól - PONTHATHÚR

Comments are closed.