Gyorsabb, mint valaha

Eddie Trunk SiriusXM’s Trunk Nation című műsorában Yngwie Malmsteen a júliusban, Parabellum címmel megjelenő új lemezéről is szólt. „Tavaly egész évben a lemezanyag megírásával és stúdiózással foglalkoztam. Nyilván, szívesen koncerteztem volna, de mindannyian tudjuk, mi történt azon a téren”. Hozzátette, a lemezfelvétel másképp történt, mint a legutóbbi albumok esetében. „Az elmúlt 10–15 évben kiadott lemezeimet részletekben vettem fel: turnéra mentem, majd, miután hazatértem, egy hetet stúdióztam, aztán ismét koncertkörútra mentem, s mind így. Ezt nagyon élveztem. Ám most másképp történt minden, ennyire intenzív munka legutóbb talán a Trilogy lemez elkészítését jellemezteg. És itt nemcsak a stúdiózásra gondolok, a lemezírási folyamatot, a nóták hangszerelését mind óriási odafigyeléssel végeztem, rendkívül intenzív alkotói folyamat volt”, hangsúlyozta a neoklasszikus shred-legenda.

És, hogy mit hallhatunk a lemezen? „Mindenki a klasszikus dolgaim miatt ismer, és a lemez nagyon a neoklasszikus szellemben fogant. Meglátjuk, milyen reakciókat vált ki a hallgatókból. A minap hallgattam meg a kész anyagot hosszabb kihagyás után, és mondhatom, nagyon extrém! Gyorsabban játszom, mint valaha, mindenből sokkal több van a lemezen, mint eddig. Ahogy említettem, sok időt töltöttem a megírással, a hangszereléssel, illetve a felvételekkel, éslehet, kicsit más, mint amit eddig kiadtam. De azért nem kell aggódni, mindenki ráismer majd. Nem kell semmiféle kitérőktől tartani, nem lesz rajta blues, vagy effélék, amit természetesen szeretek. A Parabellumon igazi »malmsteenes« klasszikus cucc lesz hallható, csak egy kicsit szélsőségesebb formában, mint eddig”.

Yngwie Malmsteen legutóbbi, 2019-ben megjelent Blue Lightning című lemezén zömében klasszikus rock és bluesfeldolgozások hallhatók.

Fotó: rockandrollgarage.com