Hammett, a gitárhős

Sokaknak felszaladt a szemöldöke a csodálkozástól (azt inkább ne feszegessük, miért…), amikor Kirk Hammett Metallica-hathúros bejelentette, egy négyszámos, Portals című instrumentális EP-vel jelentkezik. Két dal társszerzője Edwin Outwater, a Metallica S&M-jének karmestere, de az alkotási folyamatban részt vett Bob Rock produceróriás, illetve Blake Neely karmester-komponista-zongoraművész-hangszerelő is.

Hammett hivatalos közleményében így mesél az EP-ről. „Eredetileg valami filmzeneszerűséget akartam komponálni, ami majd a háttérben szól a az It`s Alive című Kirk Hammett-kollekció 2017-es bemutatóján. Egy este leültem egy akkordmenettel, aztán egyszer csak ott volt a későbbi Maiden and the Monster dal összes része. Ezzel a dallal indult a Portals ötlete, hiszen rájöttem, különféle filmzeneszerű jeleneteket hozhatok létre: pontosabban a fejemben pörgő filmekhez írtam zenéket. Remélem, hasonló módon a hallgatók fejében is filmek pörögnek majd le ezek hatására.

A Maiden and the Monster, The Jinn, High Plains Drifter és The Incarnation című dalokat tartalmazó Portals április 23-án jelenik meg.

Fotó: nme.com