Heti cuccfigyelő

Az utóbbi években tapasztalható “kompakt és komplex” trendhez igazodva, új multit dobott piacra a HeadRush pedálgyártó cég. Az új, kisméretű HeadRush MX5 multieffekt nagytestvére és előzménye az a HeadRush Pedalboard, amely az egykori Pro Tools-környezetet kiszolgáló, legendás Eleven Rack utódjaként lépett színre anno, hogy a Fractal Audio AXE FX és Line6 Helix vagy Boss GT1000 kaliberű, high-end multieffektekkel szálljon versenybe. Nos, miután a Fractal és a Line6 is kihozta már nagypedáljainak kisebb változatait, HeadRushéknál is elérkezett az idő, hogy megtegyék ugyanezt: így született meg az MX5. A cucc a thomann-on nagyjából 500 EUR-ért (a nagypedál árának majdnem feléért) rendelhető és kábé egy héten belül lesz raktáron. Kedvenc Nili Brosh-unk meg is reklámozza, ügyesen:

֍

1996-ben adta ki először a Fender az eltolt testformájú, megfordított fejű, rövid menzúrás modelljét, a Super Sonic-ot. Az akkor még Squier logós gitár nagyjából három évet volt piacon, majd pár évvel később rövid időre a mexikói gyártósoron bukkant fel újra, immár Fender felirattal. Úgy tűnik, az offset tesformájú gitárok térhódítása az utóbbi évtizedben kedvező szelet fúj a kevésbé népszerű modelleknek is, így a Fender tavaly egy teljes Squier Paranormal sorozattal kapcsolódott be az aktuális trendekbe, amely a Super Sonic pénztárcabarát változatát is tartalmazta. Ezt fejelte meg a napokban a Fender Japan egy limitált szériás Made in Japan Super-Sonic-kal, amely három színben és a japán gitároktól elvárt minőségben lesz elérhető világszerte. Teljes bemutató videó még nincs, de egyik japán bolt közzétett már egy rövid felvételt a gitárokról. A fotó alatt megleshető.

֍

Kagyló alakú, “minden-az-egyben” gitárerősítő piacra dobását tűzte ki célul egy szlovéniai cég. Az Amonito egyelőre a Kickstarter szakaszban van, azaz a gyártás megkezdéséhez igyekeznek pénzt összegrundolni. A cucc a leírás szerint gyakorlatilag a teljes hangút paraméterezését lehetővé tevő, pedálszerű erősítő, igazi csövekkel, DSP technológiával, hangfallal, 5 kg (karbonvázas) és 7 kg (fémvázas) kivitelben. Attól eltekintve, hogy elég merésznek tűnik a lábkapcsolók kanyarodó dizájnja, amely élőben nem tudjuk de sejtjük milyen hatást válthat ki egy mondjuk félrészeg gitárosból a félhomályban, szóval ettől eltekintve a cucc ára elég brutálnak tűnik. 1666 eur (fém) és 2999 eur (karbon) azoknak, akik az early vásárlás mellett döntenek. Kíváncsian várjuk, hogyan fut ki ez a projekt.