Heti cuccfigyelő

Vagy az van, hogy innovatívötlet-hiánytól (ezúttal is elnézést édes anyanyelvünktől) szenvednek egyes hangszergyártók termékfejlesztői vagy az, hogy egyre tágabb és sokoldalúbb a vásárlói kör a hangszerpiacon, mindenesetre nemrég a Marshall készített hangfalat BMW chopper-krúzerekhez, most meg a Fender rukkolt elő egy Lexus-Stratóval. Persze, Fenderék réges-rég oldschool Corvettek, Buickek és Chevrolettek színeit is alkalmazzák a gitárjaikon és tavaly Ron Thorn masterbuilderük már legyártott egy sportkocsi-ihlette piros szénszálas gitárt, ugyhogy mondhatnánk, ez náluk tradíció. Ezúttal egy olyan, korlátozott számban elérhető, szintén a “custom shop team-built”-műhelyben készült szupersztrat kiadásáról döntöttek, amelyhez a Lexustól kölcsönözték a cicomát. A hangszer ára ahhoz képest nem is vészes, nagyjából 6K euróért mérik, ugyhogy nyakkendős felsővezetővé vedlett gitárosok, ha szupersztrat kell, itt az alkalom lecsapni egy példányra. Összesen száz darab készült belőlük.

֍

A higher-end cuccairól híres Eventide Audio folytatja az egyetlen effekt köré épített, sokoldalúan megszólaltatható dot9 formátumúnak nevezett pedálsorozatát. A Blackhole reverb és a MicroPitch valamint UltraTap delayek után most a TriceraChorus-t dobta piacra, amely szintén ismerős lehet azoknak, akik a gyártó népszerű H9 multiját használják: az új pedál gyakorlatilag a multi MAX változatában elérhető TriceraChorus-algoritmus fémdobozba költöztetett verziója, igazi tekerőgombokkal és lábkapcsolókkal.

A cuccban három chorus-szólamot lehet három chorus-barát effekttel kombinálni, a marketingszövegekből már jól ismert lush-hangzás eléréséhez. Ha minden igaz, a “lush” jelentése annyimint buja, részeg, nedves, nedvdús. A H9-ben ezek mindegyikeként megszólal, ugyhogy sejthető, pedálként sem lehet gyenge. A háromszarvú ára kb. 290 eur és Pete Thorn bácsi már megleshette a működését: