Heti cuccfigyelő

A hangerő/teljesítménycsökkentő eszközök elég unalmas kütyük. A legenda (és a tapasztalat) szerint a gitárosokat a hideg rázza a “Túl hangos a gitár!” beszólásoktól, mivel az erősítők akkor szólnak zsírosan, ha jócskán ki vannak hajtva. Erre a “jólszól VS hangos” dillemára kínálnak megoldást az előbbi vasak: céljuk, hogy a cuccokat még kihatjva is normális hangerő mellett lehessen használni, pl. otthoni gyakorláshoz, házistúdiózáshoz, próbán, színpadon stb.. Harley Benton-ék (vagyis thommannék) most dobták piacra a PA-250-es modellt, amely akár 250W teljesítménnyel is elbánik, melyet hat fokozatban lehet csökkentgetni, továbbá 8 és 16 ohmos hangfalakkal illetve, saját műterheléssel, hangfal nélkül is működik. De van rajta line-out, szimmetrikus kimenet, led-es jelző. A cucc 3 kg és kb 150 euróba kerül.

֍

A pénztárcabarát, kínában gyártott pedáljairól ismert Joyo két új taposót is kihozott az utóbbi hetekben. Ez egyik egy Analog Man King of Tone kópia, amelyet nemes egyszerűséggel King of Kings-nek neveztek el és egy gyakorlatilag vintage hangzású dupla overdrive.

A másik a Dark Flame high-gain kispedál, a bemutatóból ítélve sok-sok torzítással. A duplapedál ára kb. 80, az alábbi mérges vörös zizegőé nagyjából 65 eur lesz.

֍

A cool dizájnokról és emberi (kézi)erővel készített, minőségi pedájairól ismert Earthquaker Devices ohioi csapata sem henyél a gyártósoron. Legújabb agymenésük a Hizumitas Fuzz Sustainar, amelyet a Boris japán art-rock banda gitárosának készítettek. A kábé 160 eurós hangzóvasat többek között a gyártó oldalán feltüntetett SelectGuitars magyarországi forgalmazótól lehet majd beszerezni. Visít, mint állat: