Heti cuccfigyelő

A 2015-ös NAMM-kiállításon mutatta be először a FomoFX cég a Virtual Jeff digitális tremolókart és a termékkel be is zsebelt egy “Best in Show” innovációs díjat. A cucc továbbfejlesztett változata nemrég jelent meg immár PRO címkével ellátva és egy többfunkciós vezérlőpedállal kiegészítve, vezeték nélküli csatlakozással. Gyakorlatilag egy Pitch Shifter/Harmonizer típusú effektről van szó, amely a gitár testére egyszerűen felragasztható tremolókarral vezérelhető, egy hagyományos tremolóhoz hasonlóan. A kütyü ára 499 dolcsi (plusz szállítás) és egyelőre csak a gyártó weboldaláról (USA) rendelhető, ami remélhetőleg változik, mert valószínű sok gitáros szívesen kipróbálná itthon is. Íme:

֍

A nemrég kiadott két új pedál után most két új mini-erősítőt dobott piacra a kínai Joyo gyártó. A  Meteor II és Tweedy tranyós fejek a banTamP sorozat kínálatát bővítik tovább. A gyártó bemutató videója a meteorról:

֍

Két igen pöpec névre szóló hangszert kapott a G’N’R gitáros Richard Fortus a Gretsch-től. A Gretsch Richard Fortus Signature modellekhez a gyártó Falcon modellje képezte az alapot, annak double-cut verziói. A Bigsby-s változat hosszú, a fix-hidas rövid menzúrával épül, és várhatóan 3-4 ezer eurót kell leperkálni értük az európai boltokban. Itt egy részletes, sztorizós bemutató, magától a kedvezményezettől:

֍

Joe Fenton brit képzőművész húsz darab Paul Reed Smith gitárt cicomázott ki egyedi grafikákkal, így ünnepli a PRS a Mark Tremonti modellek létezésének húsz éves évfordulóját. A hangszerek elméletileg megvásárolhatók, a gyakorlatban valószínű már elkeltek, 12e dolláros áruk ellenére. Így készültek el a művész műhelyében: