Heti cuccfigyelő

Éjszakai-csillagos-égbolt színűre kent vasban adta ki a Strymon az utóbbi évtized legnépszerűbb pedáljainak három típusát: a reverbcsászár BigSky-t, valamint az analóg, szalagos effektezés digitális modellezésének két kiskirályát, a Deco-t meg az El Capistan-t. A limited edition-ök azonosak az eredeti, évek óta változatlan pedálokkal, mindössze a külcsín változott. A márképviseleti boltokból rendelhetők, alapáron. Emlékeztetőül, hogy miket tud a BigSky:

֍

A Hotone Audio egy Kínai gyártó, amely az Ampero multiefekttel dobantott nagyot, majd annak a ONE nevű sűrített változatával, aztán most itt van már a harmadik pedáljuk a Hotone Ampero II Stomp. Köztudott, hogy ezek a kompakt, belépő szintű- vagy szoba-pedálok hangzásilag nem összevethetők egy koncertképes rigformátumú nagypedállal és nem is ezért népszerűek, viszont a Hotone pedáljait majdminden online tesztelő dicséri a hardver minősége és az érintőképernyős kezelés miatt. A most kiadott Ampero II Stomp szintet lép, három-magos DSP processzálással, a menőnek számító ESS Sabre AD/DA digitál-analóg-digitál átalakítóval és Celestion IR-rekkel van megizmosítva, ami elég jól hangzik. A hardver miatt a cucc ára sem éppen kezdőszint, kábé 490 euróba kerül. Íme:

֍

A JHS 2020 októberében indította el 99 dolláros pedálsorozatát “3-series” név alatt. Az elképzelés, hogy az amerikai gyártást megőrizve, egyszerű, grafikai dizájn és mindenféle cicoma nélkül adják ki a pedálokat, pénztárcabarátosítva. A sorozat eddig 7 pedált tartalmazott, ez most további hárommal egészül ki: Hall Reverb, Flanger és Phaser.