Heti Cuccfigyelő

2018-ban hozta ki a Paul Reed Smith John Mayer-nek készült stratmásolatát, a Sylver Sky-t. A népszerű felső kategóriás gitár pár színváltozatot megélt már (legutóbb a Last Train Home videóban is használt rózsaszínt) és úgy tűnik, hamarosan a pénztárcabarát PRS SE sorozat részeként is megvásárolható lesz, ugyhogy Mayer-fanok, figyeljétek az év eleji cuccfigyelőinket a megjelenés és pontos adatok miatt.

֍

Két különleges pedállal zárja az évet a MOOER gyártó. Az X2 sorozat legújabb fémdobozai a Preamp X2 és a CAB X2. Előbbi egy két csatornás digitális előfok, elmenthető/előhívható előfokbeállításokkal és három IR hangszórószimulátorral, utóbbi egy konkrét hangszórószimulátor-tároló, amelyben tizennégy, külön szabályozható csatornára menthetők el a különféle IR-hangfalhangzások. A kütyüket a Mooer Studio alkalmazással is lehet programozni, USB-csatlakozáson keresztül.

֍

A gyártó létezésének 45 éves évfordulóját ünnepelendő, a dán TC Electronic feltámasztja egyik leghíresebb modulációs pedálját, az SCF GOLD Stereo Chorus Flanger-t. A pedál legendás lemezeken debutált a hetvenes évek végén és majdnem negyven évig volt gyártásban. Az frissített, új modell nagyjából 140 eur-ért már rendelhető a fontosabb európai boltokban. Íme a TC megemlékező videója: