Heti cuccfigyelő

Minden pedálboard-őrült találkozott már azzal a jelenséggel, hogy a temérdek effektpedálon és kábelen átfutó, amúgy “zsíros” és jól meghangképzett gitárjel a kimenetnél teljesen másként, legyengülve, más dinamikával, más frekvenciákon szól, az erőtlen jel továbbküldése az erősítő előfokjába pedig csak tovább tetézi a nemtetszést. Erre kínál megoldást a believable audio gyártó pofonegyszerű felépítésű, de sokoldalú 29 Pedals OAMP pedálja, amely szabad fordításban egy kimenetihang-meghajtó. Azt is mondhatnánk, helyremaszírozza a gitárjelet, mielőtt az az erősítőhöz érkezne. A pedál a napokban jelent meg és a webshop szerint már el is fogyott, így csak előrendelhető az európai képviseleteknél kb. 300 euróért. A színe menő, funkcióit pedig a youtube-rek egyelőre agyondicsérik, pl.:

֍

Megjelentek az első hivatalos demók a nemrég hardveresített Amplitube pedálokról, amelyek érkezéséről itt írtunk korábban. Az ikmultimedia gyártó a reverb pedál szand-demói után most az X-DRIVE pedál tizenhat torzító-hangzását veszi sorra. Íme:

֍

Végül egy aktualitás: érdekes szavazást indított a Total Guitar magazin szerkesztősége, akik minden idők legkirályabb gitáreffekt-momentumát próbálják olvasói szavazás alapján megtalálni. A voksolásban talán nem is az a különleges, hogy mi kerül majd a népszerűségi lista tetejére a végén, hanem inkább maga a szerkesztők által kiválasztott dallista, melyet az olvasók is bővíthetnek saját javaslatokkal. Ugyhogy be is ajánltuk a Metallica – The House Jack Built című dalának Hetfield által feltolt talkbox-szólóját, amelyre valószínű még Richie “It’s my life” Sambora is felkapná a fejét.