Heti cuccfigyelő

Amikor először megpillantottam a hájfejű, vérző szemű disznót az új Klirrton Grindstein pedál fotóján, menten vigyorogni kezdtem, gondolván ez egy új analóg vas, és hogy micsoda bátor esztétika ez már! Aztán kattintás után derült ki, hogy mindössze egy menő plugingyártó – az Audiority – gitárpluginjéről van szó, tehát valódi festék helyett csak pixel lett folyatva a kinézet megalkotásához. Végül is, mindegy! A hangzással a „deathmetál és környéke” műfajok gitárosait célozza meg a gyártó, és az alábbi bemutató klip szerint nem is rosszul. A plugin október 11-ig féláron, negyvenkilenc dolcsiért szerezhető be, demóverziója is van. Íme a véres bemutató róla:

֍

Amellett, hogy sokak örömére a Fender a mexikói gyártású Player sorozatát nemrég a modernebb speckókkal gyártott Player Plus szériával fejelte meg, az Acoustasonic Telecaster modelpalettát is bővítette. Mégpedig a legendás fekete és rózsaszín Paisley dizájnnal. A gitárok korlátozott darabszámú kiadása hamarosan rendelhető a Fender viszonteladóktól, és akinek bejön a Paisley-világ meg az acoustasonic tervezés, nagyjából 1800 dolcsiért viheti ezeket a limited edition modelleket. Ha már ében fogólapot ragasztottak fel (pláne ebben az ármagasságban) a homogén fekete ében talán jobban illett volna hozzájuk, de lássuk be, így sem csúnyák:

֍

Új hat- és héthúrosokat kapott a Jackson-től az ex-Megadeth, ex-Nevermore, jelenleg Act of Defiance és In Flames metálshredder Chris Broderick. A teljes nevén Jackson Pro Series Signature Chris Broderick Soloist modellcsalád gitárjai fix híddal vagy Floyd Rose Special tremolóval érkeznek, a superstratoktól kissé szokatlan 12-es rádiuszú fogólappal, “laurel” fából, illetve mahagóni testdarabok közé illesztett átmenőnyakkal. A speckó Dimarzio hangszedők felezhetők, ráadásul a metálbalták killswitch-csel (azonnali hangdöglesztő kapcsolóval) is el vannak látva. Íme, miket mond maga Broderick róluk:

֍

Kezet rázott a Gibson és a B.B. King Music Company és azt ígérik, hogy a custom shop kategóriától a pénztárcabarát Epiphone-okig számos új gitárt és gitáros cuccot hoznak tető alá a közeljövőben. Első körben idén októberben egy frissített Epiphone Lucille modellel örvendeztetik a legendás signature gitár rajongóit. Mivel az új Epi konkrét specifikációira még várnunk kell, addig is álljon itt BB Úr egyik emlékezetes koncertmomentuma: