heti cuccfigyelő

Kisebb felújításon estek át a népszerű Strandberg gitárok. A gyártó a felhasználói visszajelzések és az aktuális hangszeres trendek alapján új faanyagokkal, új hardverrel, új színekkel és egyes modelleknél (még)tovább fejleszett formatervvel vág neki 2021 utolsó negyedévének. Az alábbi klipben Per Nilsson bácsi metálozik kicsit az egyik új modellen. Itt lehet böngészni az új NX Concept gitárok között.

֍

Tizennégy loopolási hely (max. tíz perces trackekkel), tizenegy zenei stílusban kérhető, gitárjátékkal szinkronizálható temérdek dobtéma, gyorsítás-lassítás funkció, automatikus tempófelismerés vagy tap-tempo, három féle loopolási mód, sztereó be- és kimenet. Ezt tudja az új Mooer Groove Loop X2, nagyjából 150 eur-ért. Okos és mutatós darab, íme egy házidemó róla:

֍

Új modellel jelentkezett a szénszálas gitárjairól ismert ír gitár kismanufaktúra, az Emerald Guitars. A gyártó szerint a Virtuo egy olyan elektro-akusztikus hangszer amelynek tervezésénél az elektomos gitárosok igényeit (annyimint: úri kényelem) vették alapul.

Az “akusztikus testben elektromos lélek” mottó alatt készülő gitárok piezzo-t, humbucker-t, midiout-ot (!), egyszóval mindent tudnak. A gyártó weboldalán ráadásul 3D tervező segítségével lehet még tovább testre szabni a már amúgy is különleges hangszereket. Ezzel természetesen az árukat is. Már az alapmodellért is két (brit) lepedő fölötti összeget kérnek. Ez a szólása neki: