Heti cuccfigyelő

A fanatikus highgain-amp kedvelők már nyár végén kiszúrták a japán ebay-en azt a Diezel VH Micro erősítőfejet, amelyet egy hivatalos Diezel-forgalmazó árult párszáz dollárért. A cucc akkor elindított némi találgatást a fórumokon, mivel a marketingből különben sem jeleskedő német boutique gyártó (gyakorlatilag egy családi vállalkozás) semmilyen infót nem tett közzé az új erőlködőről. Október 1-től viszont már hivatalos, hogy a VH Micro-val gazdagodik a highain-csőkirály termékpalettája. A 30 wattos, egy csatornás, tranzisztoros erősítővel Peter Diezel-ék is csatlakoznak a Friedman és Bogner által már meglépett szatyorbarát-fej irányvonalhoz és mivel a Diezel korábban kalandozott már egyet a tranyós világban egy zsíros pedállal, valószínű nem volt nehéz a meglévő nyákot fejformátumban is tető alá hozni. A cuccért mindössze nagyjából 300 eur-ót kell leperkálni, pár hét múlva érkezhet.

֍

Október 31-ig ingyenesen letölthető az IK Multimedia Amplitube 5-höz fejlesztett Orange Dual Terror erősítőmodellje. Amplitube 5 felhasználóknak valószínű megéri kipróbálni a brit gyártó egyik leghíresebb cuccának digitális változatát. Íme egy részletes bemutató róla:

֍

Közismert tény, hogy Dunlopék a fázis-eltolás nagymesterei. Ikonikus MXR Phase 90-es pedáljukat pl. Van Halen, Gilmour, Page vagy Gilbert is használta, számos népszerű riff megalkotásánál.

A néhány módosított változatot és újrakiadást megélt sorozatot a gyártó most az MXR Deep Phase kispedállal fejeli meg, amelyen két potit és egy MODE II kapcsológombot helyeztek el, utóbbival a négy lépcsős fézer kapcsolható be. Mivel a pedálban nincs hely elemnek, csak tápról működtethető. Ára nagyjából 110 eur lesz.